Hyvä Oulun Työväen Pursiseuran jäsen

Etsimme seuraamme muutamaa uutta katsastajaa täydentämään nykyistä katsastajaryhmäämme.

Venekatsastaja on täysi-ikäinen veneilijä, jolla on riittävästi kokemusta veneilystä. Katsastaja kuuluu seuran luottamushenkilöihin ja toimii tärkeässä yhdystehtävässä veneenomistajien ja seuran johdon välillä. Venekatsastaja on veneilijöiden opastaja ja neuvoja veneen varustamisessa ja varusteiden käytössä. Hän on samalla myös asiantuntija veneen rakennetta ja merikelpoisuutta koskevissa kysymyksissä. Erityisen suuri merkitys katsastajilla on turvallisuusmyönteisten asenteiden ja ajattelun välittämisessä.

Veneen katsastus ei perustu viranomaismääräyksiin, vaan on SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily) ja OTPS:n (Oulun Työväen Pursiseuran) omaa tärkeää turvallisuustyötä. SPV kouluttaa katsastajat ja myöntää heille katsastajaluvat, ylläpitää katsastajarekisteriä ja tuottaa katsastusmateriaalin.

Nyt haettavan uuden katsastajan ei tarvitse olla teknisesti koulutettu. Uudet katsastajat koulutetaan SPV:n katsastajan peruskurssilla 2.-3.3, 9.-10.3 ja käytännön perehdytys sujuu OTPS:n vanhempien katsastajien toimesta ensimmäisen katsastuskauden aikana. Tärkeintä on oikea asennoituminen veneilyturvallisuutta kohtaan ja halu kehittää omaa osaamista.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katsastuspäällikkö Heikki Karppaseen: [email protected],  viimeistään 14.2.2021. Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi katsastajan tehtävästä tai koulutuksesta, niin voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse 044 512 8297.

Antoisaa alkavaa vuotta ja veneilyterveisin,
Heikki Karppanen
Katsastuspäällikkö – OTPS
Puh: 044 512 8297
E-mail: [email protected]