Kisat alkavat olla tänään 4.9. jo loppusuoralla. Jäljellä on enää Yökilpailu ja Räntärace. Tänä kesänä LYS-luokat saivat väistyä ja tilalle tulivat Finrating-luokat 1 ja 2, mikä aiheutti jonkin verran parran pärinää rantaparlamenteissa. Uusien luokkien myötä tasoitettiin kilpailijoiden määrää. Kahteen luokkaan saatiin suunnilleen sama määrä kilpailijoita, jolloin kilpailu tiukentui. Kesän myötä otettiin käyttöön myös Finrating 3-luokka Hai- ja pienille matkaveneille.

Käytössä oli myös Manage2Sail kilpailuohjelma, jolla ilmoittauduttiin kilpailuihin, luotiin kilpailut ja laskettiin tulokset. Ohjelma on käytössä maailmanlaajuisesti. Alkukankeuksien jälkeen ohjelma alkoi toimia tyydyttävästi sekä kilpailijoiden että kilpailunjärjestäjien kohdalla. Jatkossa siirrytään entistä enemmän M2S:n käyttöön. Sieltä löytyvät jatkossa eli ensi kesänä kilpailukutsut, purjehdusohjeet, ilmoitustaulu, protestit – kaikki kilpailumateriaalit.

Kesän kilpailuissa ovat menestyneet OTPS:n purjehtijoista Finrating 1:ssä Kuivaksen Jussi, joka voitti mm. Oulun Regatan luokassaan. Häggin Tapio voitti Finrating 3 luokan samassa kisassa ja Reijo oli toinen.

Jukka Annunen on ollut aivan pitelemätön Finrating 2:ssa. Hän voitti lähes kaikki kisat. Nymanin Reijo ja Järvisen Jussi säestivät hyvin Oulu Ocean Racessa ollen 3. ja 4. Anjaksen Heinon Varjakkakisa meni nappiin uudella Hai-veneellä. Tuntuu olevan nopea vene. Heino pisti hyvin kampoihin Finrating 2-veneille.

Ratakilpailut eivät tänä kesänäkään ottaneet sanamukaisesti tuulta purjeisiin. Mitenkähän ensi kesänä, jos saamme tänne Hai-SM:t. Yksi kilpailu kuitenkin saatiin aikaan, eli Ranking 3. Kilpailu oli kovaa ja Nymanin Reijo ja Hassisen Ilmo kävivät kovaa kisaa maaliviivalle saakka. Reijo voitti melkein metrillä. Kisassa nähtiin  Kurttion Aleksin Finrating 1-vene. Hyvin taipui radalla. Lisää tämmöistä.

Junioreissa on tapahtunut suurta kehitystä. Ensinnäkin nuoria on OTPS:ssä tällä hetkellä jo kymmenkunta purjehtijaa, enemmän kuin vuosikausiin. Aloittelijat harjoittelivat Seelarin rannassa Anu Robaksen ja Kairit Koivin johdolla. Loppukesästä taitojen kartuttua he siirtyivät harjoittelemaan Toppilan Vesiliikuntakeskukseen, jossa yhtenä  ohjaajana oli mm.  Kairit. Sama on suunnitelmissa ensi kesällekin.

Nuoret kilpailivat Oulun edustan ratakilpailuissa ansiokkaasti. Seuramme edustajia oli Optimistijollissa sekä E-jollissa. Ratakilpailussa kevytveneille Armin Robas, Eino Mänty ja Ahti Takalo ottivat oppareissa kolmoisvoiton. Muissa kilpailuissa menestyttiin myös hyvin. Ja sokerina pohjalla Eino Mänty ja Armin Robas osallistuivat Kuopiossa kadettisarjan kilpailuun ja Eino toi jo pokaalin Ouluun. Arminkin kilpaili hyvin vanhempia kilpailijoita vastaan.

E-jollissa kilpaili hyvin Sari Ollanketo.

Hyviä tuulia loppukesän kisoille toivoopi Liikasen Timo