Loading...

Satama

Seura järjestää toimintansa tukemiseksi urheilu- ja huvitilaisuuksia sekä harjoittaa kilpailutoimintaa. Lisäksi seura toimeenpanee purje- ja moottoriveneiden katsastustoimintaa sekä pitää venerekisteriä.

Katso seuran jäsenpalvelut alta

Satamakapteeni osoittaa venepaikan.  Venepaikkatoiveet otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Veneiden keskinäisistä paikanvaihdoista on sovittava satamakapteenin kanssa, sillä mm. veneiden koko, korkeuserot ja kiinnitys rajoittavat sijoittelua. Aiemmin käytettyä venepaikkaa voidaan joutua vaihtamaan toiseen. Satamakapteeni ylläpitää varauslistaa, jonka mukaisesti vapaita paikkoja jaetaan tarpeen mukaan.

Tutustu venepaikkasääntöidin alla olevasta linkistä:

Venepaikkasäännöt
Telakointisopimukseen Seelarin alueella sisältyy venepukin säilytyspaikka kesäaikaan. Lisäksi talvella veneen, venepukin ja apuveneen säilytys. Normaali akkujen lataus ja lyhytaikainen sähkön käyttö kuuluu laituri/telakointisopimukseen. Ylimääräisestä ja pidempiaikaisesta sähkön käytöstä sekä muista kentällä säilytettävistä tarvikkeista mitkä ei liity telakointiin on aina sovittava erikseen satamakapteenin kanssa.
Asuntovaunun säilytyksestä sovitaan aina erikseen satamakapteenin kanssa. Lyhytaikainen asuntovaunun säilytys 10 e /viikonloppu.

Alueella on vartiointi ja kameravalvonta.

Sopimuksen allekirjoittanut jäsen sitoutuu ottamaan venevakuutuksen. Omistaja vastaa veneensä aiheuttamista vahingoista veneilykeskusalueella oleville veneille, laitteille ja rakenteille, mikäli vahinko johtuu huolimattomuudesta tai törkeästä laiminlyönnistä.
Vartiovuoro kuuluu kaikille laituripaikkasopimuksen tehneille veneenomistajille. Allekirjoittanut OTPS:n jäsen sitoutuu suorittamaan telakointi-/laituripaikalle tulevan vartiointivuoron tai maksamaan säädetyn 85 €:n sakkomaksun vartioinnin laiminlyömisestä.

Vartiovuorolista julkaistaan vuosittain seuran sivuilla Ajankohtaista palstalla.

Vartiovuorolista 2018
Telakointisopimukseen telakka-alueella sisältyy venepukin tai satamatrailerin säilytyspaikka kesäaikaan. Lisäksi talvella veneen, venepukin/satamatrailerin ja apuveneen säilytys.

Normaali akkujen lataus ja lyhytaikainen sähkön käyttö sisältyvät laituri/telakointisopimukseen. Ylimääräisestä ja pidempiaikaisesta sähkön käytöstä sekä muista kentällä säilytettävistä tarvikkeista, mitkä eivät liity telakointiin, on aina sovittava erikseen satamakapteenin kanssa.

Laiturisähkön käytössä on noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta. Käytettyjen kaapeleiden, johtojen ja jakorasioiden on oltava ehjiä ja ulkokäyttöön hyväksyttyjä. Maasähköjärjestelmissä on oltava vikavirtasuojat. Veneen ollessa miehittämättä 230V sähkölaitteista vain akkulaturi saa olla käytössä. Siis esimerkiksi sähkölämmitintä ei saa jättää puhaltamaan veneeltä poistuttaessa, jääkaapin tms. on käytettävä akulta tulevaa 12/24V jne. Poikkeuksena pumput veneen ollessa uppoamisvaarassa, jolloin venettä tulee valvoa lähtökohtaisesti itse. Ohjeidenvastainen sähkönkäyttö keskeytetään ilman ennakkovaroitusta.
Septilaiturissa oleva tyhjennyspumppu on jäsenten käytettävissä. Käyttäessäsi tyhjennyspumppua seuraa suojakaapin kyljessä olevia ohjeita. Muista huuhdella laite imemällä lopuksi hetken aikaa merivettä pumppuun. Laitteen käyttö muuhun kuin septitankin tyhjennykseen (esim. pilssivesien poistoon) on ehdottomasti kiellettyä! Septilaituriin saa kiinnittyä vain tyhjennyspumpun käytön ajaksi, jotta muutkin pääsevät pumpulle ilman turhaa odottelua.

Kaikki roskaaminen alueella on kielletty. Alueella on merkityt paikat erilaisten jätteiden keräämistä varten. Jätesäiliöt ovat tarkoitettu ainoastaan sopimuksen tehneiden veneilijöiden käyttöön. Kotitalousjätteiden tai muualta tuodun jätteen laittaminen säiliöihin tai tuominen alueelle on kielletty.
Noudata jätehuoltopaikoilla olevia ohjeita! Kaikki vaaralliset jätteet tulee veneenomistajan itse toimittaa Oulun kaupungin jätehuoltopisteisiin.

Sopimuksen allekirjoittanut jäsen sitoutuu huolehtimaan venepaikkansa aisojen nostamisesta syksyllä ennen jäiden tuloa. Nostamatta jättämisestä peritään 35 €:n sakkomaksu.
Asuntovaunun säilytyksestä sovitaan aina (erikseen) satamakapteenin kanssa. Lyhytaikainen asuntovaunun säilytys maksaa 10 e /viikonloppu.

Mikäli veneen tiedoissa, telakoinnissa tai laituripaikan käytössä tapahtuu sopimuskauden aikana muutoksia, on niistä ilmoitettava viipymättä satamakapteenille/telakkapäällikölle.
Lisätietoja saat tarvittaessa Satamakapteenilta.

Vierassatama

Vieraslaituri Oulun keskustan tuntumassa tarjoaa vierasveneilijöille näköalapaikan Ouluun!

Löydät meidät 65.01,3/25.26,17 koordinaateista. Lähestyessäsi Oulua aja Oulun Vihreäsaaren satamaan, josta 2,5 m väylää kohti kaupunkia, Hietasaaren koilliskulmaan, väylän päähän. Sataman altaan syväys on 3,5 m.

Alue on vartioitu ja suojattu kameravalvonnalla.

Vieraslaituriin ajettuasi ilmoittaudu ravintolassa, seuranjäsenelle tai vartijalle. Seuran henkilöt ohjaavat mahdollisille parsipaikoille.

Venepaikat poiju- tai kylkikiinnityksenä . Parsipaikkoja tarjolla satunnaisesti.

Alueella on vartiointi ja kameravalvonta.

  • Pesutilat ja WC
  • Pyykkitupa
  • Grillikatos
  • Imutyhjennys / septi
  • Sähkö ja vesi

Lisähinnasta 5 € / hlö saunomismahdollisuus Seelarissa. Voit myös vuokrata saunatilat itsellesi. Tutustu Seelariin tästä

0 Laituripaikkaa
Jäsenille
0 Laituripaikkaa
Vierasveneille

Kilpailutoiminta

Kilpapurjehdus on ollut OTPS:ssa yhtenä tärkeänä osana seuran toimintaa jo seuran alkutaipaleelta lähtien. Perustajajäsenistä Yrjö Mäkelin teki kilpapurjehdusta tunnetuksi. Hänen nimeään kantavaa purjehduskilpailua on purjehdittu vuosikymmeniä.

2105, 2018

Kilpailuohje Röytän avajaiskilpailuun 9.6.2018

toukokuu 21st, 2018|Kommentit pois päältä artikkelissa Kilpailuohje Röytän avajaiskilpailuun 9.6.2018

Kilpailuohje Röytän avajaiskilpailuun 9.6.2018 Kilpailussa noudatettavat säännöt Purjehduksen kilpailusäännöt 2017-2021 Kilpailut käydään  LYS -tasoitussäännön mukaisesti kilpaluokissa LYS l, ll ja lll ja klubiluokassa, jossa hyvitetään perhetasoitus  -0,1     – vain [...]

2105, 2018

Oulu Ocean Race 16.6.2018 purjehdusohjeet

toukokuu 21st, 2018|Kommentit pois päältä artikkelissa Oulu Ocean Race 16.6.2018 purjehdusohjeet

Oulu Ocean Race 16.6.2018 purjehdusohjeet PURJEHDUSOHJEET 1.            SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusääntöjä 2017-2021.(ISAF) 2.            Tiedotukset kilpailijoille Tiedotukset kilpailijoille pannaan viralliselle ilmoitustaululle, mikä on Johteenpookissa. 3.            Muutokset purjehdusohjeisiin Mahdolliset [...]

2105, 2018

Kilpailukutsu Röytän avajaiskilpailuun 9.6.2018

toukokuu 21st, 2018|Kommentit pois päältä artikkelissa Kilpailukutsu Röytän avajaiskilpailuun 9.6.2018

Kilpailukutsu Röytän avajaiskilpailuun 9.6.2018 Purjehditaan Oulun edustalta Röyttään Lähtö klo 9.00 Kilpailut käydään  LYS -tasoitussäännön mukaisesti kilpaluokissa LYS l, ll ja lll ja klubiluokassa, jossa hyvitetään perhetasoitus  -0,1     – [...]

Mitä tarkoittaa LYS?

LYS on Suomessa käytettävä kansallinen tasoitussääntö yksirunkoisille köliveneille. Se mahdollistaa lähes kaikkien ”isoilla veneillä” purjehtivien kilpailemisen keskenään. LYS-järjestelmässä veneiden nopeuserot tasoitetaan yhdellä, olosuhteista riippumattomalla mittaluvulla, jonka avulla purjehditusta tuloksesta voidaan laskea tasoitettu tulos.

LYS-sääntö

LYS-sääntö

LYS-sääntö pyritään pitämään yksinkertaisena, jotta kuka tahansa voisi osallistua kilpailuihin. Säännössä myös rajoitetaan tai rangaistaan sellaisten varusteiden käytöstä, joita yleensä on vain suuren budjetin aktiivikilpailijoilla. LYS onkin tarkoitettu käytettäväksi lähinnä seura- ja piiritason kilpailuissa eikä siitä haluta kehittää “mestaruustason” sääntöä

LYS-luokat

Lys-luokkia on kolme LYS I, II ja III

Mm. Hait, Melgesit, H-veneet ovat yksityyppiluokkia, jotka yleensä kilpailevat vain omissa luokissaan. Näillekin löytyy kuitenkin LYS-luku, mikä mahdollistaa kilpailun LYS-kilpailuissa.